App laten maken basisschool

iOS en Android apps voor Spotlight Musical Productions

Spotlight Musical Productions bedenkt en produceert afscheidsmusicals voor groep 8 en kerstmusicals voor basisscholen.  

De musical pakketten die aan de basisscholen verkocht worden omvatten o.a teksten (scripts) , liedjes , dansinstructies en schmink voorbeelden voor de karakters. 

De app is een hulpmiddel voor de leerlingen om de teksten voor de rol die ze spelen uit het hoofd te leren, de liedteksten in te studeren en de dansjes met behulp van instructievideo’s te kunnen bekijken en leren. 

Uitdagingen & Oplossing

Maatwerk app laten maken
Content management

Spotlight Musical Productions produceert al sinds 2009 musicals voor basisscholen en in de beginfase werden scripts en liedjes nog op gedrukte media en cd roms naar scholen verstuurd. Met de toenemende digitalisering en steeds meer (basisschool) kinderen die over een telefoon of tablet beschikken is de behoefte ontstaan om de scripts en liedjes ook in een app aan te bieden. Hiervoor werd voor iedere nieuwe titel een nieuwe app ontwikkeld die alleen de content voor die betreffende titel bevatte. Omdat beheer van de apps en de content naarmate het aantal titels toeneemt natuurlijk steeds tijdrovender wordt is de behoefte ontstaan om één app te ontwikkelen waarin de content van alle titels getoond kan worden.
Om dit te realiseren hebben wij een app ontwikkeld plus een op maat gemaakt content management system waarin alle nieuwe titels , scripts, instructievideo's eenvoudig en real-time kunnen worden toegevoegd.

Maatwerk app laten maken
Automatisering proces

De licenties/musical pakketten kunnen worden aangeschaft in de webshop. De wens was om het verkoopproces geheel te automatiseren en naadloos te laten aansluiten op het gebruik van de apps door de leerlingen. Om dit te kunnen realiseren hebben wij een koppeling gemaakt tussen de bestaande webshop en een nieuw ontwikkeld beheer panel waarin naast de content ook de licenties kunnen worden beheerd, hierdoor verloopt alles geautomatiseerd, van de aanschaf van licenties tot de toegang tot de toegestane content.

Maatwerk app laten maken
Korte time to Market

We kregen de opdracht om de apps in korte tijd te ontwikkelen en ook zodanig te ontwikkelen dat ze op basis van (gebruikers)ervaringen zo snel mogelijk (door)ontwikkeld kunnen worden. Om dit te bereiken, zijn de apps cross-platform gebouwd, wat betekent dat we in één programmeertaal de basis van de code kunnen onderhouden/doorontwikkelen en die kunnen we gebruiken voor zowel de iOS als Android versie van de app.

Maatwerk app laten ontwikkelen
app laten maken

Laten we ook samenwerken.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bepreken hoe we ook jou kunnen helpen met het bereiken van je (digitale) doelen.

1
Volgende
2
Volgende
3
Volgende
4
Volgende
5
Volgende
6
Volgende
7
Volgende
8
Volgende
9
Last Page

Vertel ons iets over je idee

Vertel kort iets over je idee. Vertel bijvoorbeeld wat het doel van je app is en globaal iets over wat de app moet kunnen. *

Beschikbaarheid

Voor welke apparaten dient de App geschikt te zijn? *
En voor welke platformen dient jouw app geschikt te zijn? *

Vormgeving

Hoe ziet jouw app eruit? Volstaat een standaard design op basis van een template of heb je al een grafisch ontwerp laten maken en wil je dat we deze gebruiken. Of wil je liever door ons een uniek design op maat laten maken? *
Vul de vereiste velden in voor je verder gaat.

Gebruikers

Hoeveel mensen tegelijk gaan jouw app gebruiken? *
Hoe gaan jouw gebruikers inloggen? (meerdere antwoorden mogelijk) *
Hebben alle gebruikers in je app dezelfde rechten of is er sprake van verschillende gebruikersgroepen? *

Data- en gebruikersbeheer

Op welke manier worden de data (informatie) en de gebruikers in jouw app beheerd? (meerdere antwoorden mogelijk) *

Berichten

Hoe wil je dat de app gebruikers informeert? (meerdere antwoorden mogelijk) *

Omvang van de app

De omvang van de app is mede bepalend voor de prijs van de ontwikkeling. Hoeveel verschillende pagina's heeft jouw app? *

Situatie

Jouw situatie en de fase waarin de ontwikkeling van de app zit kunnen mede bepalend zijn voor de prijs van de app. Kies wat op jou van toepassing is (meerdere antwoorden mogelijk) *

We zijn er bijna...

Je bent nog één stap verwijderd van een persoonlijke prijsopgave voor jouw App! Vul je gegevens in ontvang volledig vrijblijvend een prijsopgave op basis van de door jou gemaakte keuzes in je mailbox.

Indicatie totale prijs: € 
0.00